HTML

Fél év Finnországban

Az Erasmus mobilitási pályázatnak hála 6 hónapot tölthetek Finnországban. És hogy mi minden történik velem ezen időszak alatt? Ez itt majd kiderül. Akit érdekel az olvassa bátran.

Friss topikok

  • Lencse.: Baromi jól nyomod a Tavaszi szélt, Vera! :D Jó móka lehet nagyon egy ilyen félév, persze ez most ... (2010.02.14. 22:52) Lunar New Year
  • Lencse.: Szia, Vera! Faszipántosak a képek, főleg az az album, ahol nincs ember, csak hideg, hó és halál. :... (2010.01.31. 02:13) Képek
  • Attila87: Hali! Örülök, hogy jól vagy. Hát elnézve azt a sütőt, arra egy Lidl-ös Ciff ráfér:) Jók a képek, c... (2010.01.18. 10:09) !!!VAN NETEM!!!
  • itevi: Sok, boldog névnapot! (2010.01.14. 19:47) Megérkezés
  • itevi: csajszi! Olvasd el az emailt amit küldtem! Nagyon fontos! Vigyázz magadra! puszi (2010.01.13. 09:14) legelső

Linkblog

2010.01.25. 22:02 matrony

1. Kolis buli

Kedves Otthoniak!

Elérkezett az idő, hogy ismét 1 rövidke összefoglalót adjak nektek. Most lett vége nem rég egy 4órán át tartó előadásnak, de inkább most írok mert holnaptól megint nem érek rá.

Nagyon sok programot szerveznek nekünk. Most kedden ismét lesz 1 nemzetközi összeröffenős parti a Shakerben, aztán csütörtökön megyünk síelni. Jah és a legutolsó rendezvény most szombaton volt. Az 1. kolis buli.

Itt a kollégiumok olyanok, mint a bérházak. 1 teljes lakásnak bérlem az 1ik szobáját. Kb. 2x16 lakás van egy épületben. A legnagyobb folyosója az M épületnek van, így ott tartják a banzájokat. Igen. Jól értettétek a folyosón volt/lesz a buli. Mindenki begyűl a folyosóra, szól a zene és buliznak. A szoba ajtókat kinyitják és belehet nézni az emberek lakásaiba. Elvileg ez most nagyon langyos parti volt. Ez volt 1. ismerkedős parti. A régebbiek azt mondták, hogy kevesen jöttek el. Tavaly sokkal többen voltak. De szeintem ez még csak a félév elejének köszönhető.

Továbbá megismerkedtem 1 magyar leányzóval. Lakos Anettnek hívják. Vele mentem szombaton bulizni. Ő nem Erasmusos diák, már 1 félévet itt töltött Jyväskyläban és ő itt is szerez diplomát. Nagyon nagy szerencsém van vele, mert már ismeri a járást. Most kedden is vele megyek bulizni. Még a discot(=Charmat) nem ajánlja, mert hajnalban nagyon hideg van, így az utolsó busszal majd jövünk is vissza kb. 2kor.

A buliról még annyit, hogy hihetetlen volt. Találkoztam ott minden féle néppel. /Csak felsorolásképp: japán, kínai, koreai, vietnámi, dán, orosz, lengyel, ír, görög, ekvadori, spanyol, olasz, amerikai és számos megjegyezhetetlen afrikai ország./
Némelyik afrikai srác 2x akkora, mint 1 átlagos Európai. Minimum 2 méteresek és kigyúrt kemény legények. Még nézni is félelmetes volt őket. Bevallom én nem mertem hozzájuk szólni. H nőhettek ekkorára?!? (Mellesleg az 1ik totál úgy néz ki, mint Vin Diesel)
Ezek a hatalmas óriások együtt buliztak a picurka lányokkal + a lökött fazonokkal. Nagyon vegyes itt az ember tömeg. És elvileg most hétvégén még érkeznek diákok. Így is sokan vagyunk... Mi lesz itt 2 hét múlva???       /Még 1 buli az M épületben :P /

Lassan lenyugszanak a dolgok körülöttem és én is meg szokom a környezetet.

Am jelentkeztek a nyelvi korlátokkal kapcsolatos kommunikációs problémák. Szívesen mondanál valamit csak azt nem tudod, hogy hogyan. Ilyenkor jönnek a vicces activity-s megoldások, végtelen barkóbák, 5 perces esti mesék. :) de tényleg úgy van, ahogy mondják, rengeteget fejlődik az ember angolja ha rá van szorulva h használja. Itt másh nem tudsz szót érteni a másikkal. Ez tényleg egy kihívás.

Ekkor jönnek még a kultúrális különbségek. A franciák tényleg sznobok. Csak azokkal beszélgetnek akiket jól ismernek, vagy érdek barátságok. Van itt belőlük 1 jó pár. Sztem most ők vannak itt a legtöbben. A csehek ugyanolyan bunkók, mint a magyarok. Nincs sok kultúrális különbség. Igen, igen, mi itt bunkónak számítunk. Miért? Mert mindenki csak a saját cáljaival érdekeivel foglalkozik + valjuk be a magyarok szeretnek 1 jó ízűt káronkodni, nos a finnek halál nyugodtak. Még 1iket sem hallottam szitkozódni. A belgium, hollandból érkezett fazonok életvidámak, állandóan nevetnek. A dánok csak figyelnek. A keleti kultúrák iszonyatosan kedvesek, segítő készek. Jobban figyelnek a környezetükre, mint bármely más kultúra. Náluk sokkal fontosabb a család és a másik tisztelete. +érdekesség: Vietnámban nincsenek házibulik, csak baráti-, családivacsorák.

Most ennyi jutott eszembe. Jók legyetek ;)


 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verafinnishben.blog.hu/api/trackback/id/tr71702196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása